Naby jou

Ek sien die traanstreep wat jou wang nat hou. Ek hoor elke snik wat jou in die nanag geselskap hou. En ek wens ek kon net weer aan jou raak. Weer ‘n flou grappie met jou maak. Ek wens ek kon vir jou sê: die afskeid is van korte duur; maar jy weet mos: ons ken nie die tyd van ons laaste uur. Maar ek is steeds naby jou, al kan ek jou nie meer vashou. My gebede is steeds tot ons Vader om jou krag te gee. My gebede is steeds gerig om saam te gaan op jou weë. Dalk sal die paar woorde jou weer nuwe moed gee. Dalk ‘n wysie en ‘n huppel of twee. Wees tog nie meer so hartseer oor my heengaan. Staan op en begin, stadig vir nou, in jou eie nuwe baan. Maar onthou om te glimlag as jy weer aan my dink. Kyk op, en waai vir die steeretjie wat vir jou wink. Jy sal altyd my geliefde wees. Maag jy troos vind in die paar woordjies wat jy lees.

Posted in Gedigte.

Leave a Reply