‘n Wolke boodskap

Ek kyk op na die wolke, afwagtend op U koms. Soms lees ek ‘n boodskap van hoop, in die eerste somer reën wolkies. Ek glimlag vir die mooi in U kunswerke: funny vorms en soms oulike diertjies. Soms raak ek stil voor U almag en krag. Maar altyd lees ek ‘n boodskap van hoop. Altyd bring U liefde en genade ‘n traan in my oog. Om te weet dat U my, ‘n nederige mens, so lief kan hê. U voed my siel wanneer U die lug so skilderagtig inkleur. U voed my hele wese met hoop wanneer die reën sag in die grond plons. U genade is soveel grooter as ons probleme. U manier van werk is soveel anders as wat ons verwag. Ek kyk altyd op in die lug, afwagtend op U koms. ‘n Wolk bring soveel vernuwing in ons lewe. Die belofte van reën wat alles kom skoon was. Die wete dat U oor ons waak en nuwe lewe bring. Soms raak ons bang wanneer die onweerswolke saampak. Maar alyd is U in beheer. U plan is aan ons onbekend. Maar U genade sal ons dra tot daar.

Posted in Gedigte.

Leave a Reply