Luister met aandag

Met elke druppel reën wat op die veld plof, is Ek intens bewus van watter blom dit gaan aanraak. Met elke saadjie wat uit die sy omhulsels bars, weet Ek reeds watter een word voeding en watter een gaan blom. Dink jy nie Ek sal soveel meer weet waarheen jou pad lei? Besef jy nie hoe intens Ek jou lief het nie? Daar is vele dinge wat Ek jou wil weerhou: Goed wat mense van jou kwyt raak, omdat hulle jou nie ken nie. Spreuke wat mense oor jou lewe spreuk, omdat hulle jaloers is op jou. Ompaaie wat Ek van jou wou verberg, maar jy moet ongelukkig daar staan. My geliefde kind, Ek verstaan jou pyn, jou eensaamheid, jou verdriet. Klou net vas aan jou waardes en wie Ek jou gemaak het om te wees. Leer om te luister na My roepstem. Hou vir ‘n oomblik op om te beklei, dan sal My aanraking sag wees vir jou. Hou ‘n oomblik op om te huil, dan sal jy My stem kan hoor. My geliefde kind, Ek verstaan jou kruis is swaar en pad is vol opdraande, maar lig jou kop op en sien die tekens wat Ek jou stuur. Hou jou doof vir die wêreld en luister na My. Ek neurie vir jou ‘n slaaplied in die kabbelende stroompie. Ek stuur vir jou trooswoorde in die huilende wind. Wees net sterk, My geliefde kind, Ek is naby.

Posted in Gedigte.

Leave a Reply